Úton

A Dunlop 2015-ös téli gumi újdonsága is bemutatkozott

teligumi1Noha a Dunlop az idei téli szezonban még leginkább a Winter Response második generációját kínálja az autósok számára, a háttérben már felsorakozott, illetve már bevezetési fázisban van egy vadonatúj téli gumi, avagy a Dunlop Wintersport 5 – adta hírül a Gumiabroncsakciok.hu.

Akárcsak a korábbi években, a főként prémium kategóriás, illetve kiváló minőségű abroncsairól ismert gyártó ezúttal is a legtöbbet szeretné nyújtani az autósok számára – legalábbis ami a biztonság tekintetében nyújtható, ezáltal egy olyan téli gumit alkottak meg, aminek köszönhetően a jövőben már soha többé nem kell tartanunk nagy tempók mellett sem a téli utaktól.

A Dunlop Wintersport 5 újdonságai

A Dunlop a Wintersport 5 téli gumi esetében rengeteg sajátos újdonságot vezetett be annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményű abroncsokat garantálja minden esetben. Ehhez példának okáért sokkal több, apróbb blokkot alakítottak ki a futófelületen – ez kategóriájában páratlan újdonságnak tekinthető –, amivel korábban soha nem látott teljesítményt lehet elérni a hóval fedett utakon is, de természetesen a száraz- és nedves tapadást is megkönnyíti a sofőrök számára. A különféle, szögbe állított középponti lamellákkal ráadásul a Dunlop Wintersport 5 az oldalirányú tapadás tekintetében sem mond csődöt, még akkor sem, ha csúszós útfelületeken használjuk és alkalmazzuk.

Természetesen ez még nem minden, amivel a Dunlop megpróbálta különlegessé és kimagaslóvá tenni legújabb téli abroncsának tulajdonságait. Kiemelendőek még például a közvetlen elődhöz mérten megnövelt mélységű árok, amelyeknek köszönhetően olyan kiváló teljesítményre számíthatunk tőle nedves útszakaszokon, ami kis túlzással páratlannak tekinthető. A nagyobb méretű és mélységű árkok ugyanis kiváló védelmet garantálnak a vízen való felúszással szemben, de nem csak nagyobb vízfelületek, hanem latyak esetén is számíthatunk erre a védelemre a speciálisan kialakított árkok által, amelyek gondoskodnak a kerék öntisztulásáról is a megfelelő vízelvezetés mellett. A Dunlop büszke továbbá arra, hogy legújabb téli abroncsával képesek voltak egy olyan optimalizált szerkezetet létrehozni, ami a titkos összetevőknek köszönhetően képes volt alapjaitól befolyásolni a gumi tulajdonságait is. Ennek megfelelően nem csak magabiztos tapadást és masszívságot várhatunk tőle, hanem ezen túlmenően sokkal jobb üzemanyag-hatékonyságot is, hiszen ezzel olyan alacsony gördülési ellenállás jellemzi a kérdéses téli gumit, amire egy ilyen specifikus kerék esetében korábban talán még soha nem volt példa.

Igazán különleges autókhoz is alkalmazható

A Dunlop a Wintersport 5 legnagyobb érdekessége és különlegessége nem csak az, hogy kimagasló teljesítményre képes a téli időszakban, hanem az, hogy akár különleges és exkluzív autókhoz is alkalmas. A gyártó szerint főként a nagyobb teljesítményre képes gépkocsik számára ideális a Wintersport 5, pláne abban az esetben, ha szeretjük sportosan használni járművünket. A Dunlop ajánlása szerint így a téli gumi az Audi R8, S3, Q7 és társai, valamint a BMW 5-ös és 7-es sorozata mellett olyan különlegességekre is kitűnő, mint a VW Phaeton, a Porsche 911 és a Porsche Cayenne, vagy éppen a Mercedes olyan luxuskategóriába tartozó autói, mint az A-, B- és C-osztály, az SL, az SLK vagy az AMG. Mindez természetesen csak többek között, illetve csak a kötelező ajánlás, hiszen a Dunlop terméke az elhangzottakon kívül bármilyen nagy teljesítményű személyautónk megállja a helyét a leghidegebb időszakban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük