A budapesti panel lakásomhoz tartozik egy kicsi, 4 nm-es erkély, mely jelenleg inkább szolgál extra tárolóhelynek, teregetési platformnak, mint kellemes terasznak. De ezen szeretnék változtatni!

A feleslegessé vált lim-lomokat, melyektől jó lenne már megszabadulni, vagy jobb rejtekhelyet találni számukra el szeretném onnan tüntetni és nem titkolt célom, hogy a kertet pedig egy romantikus fészekké tegyem, ahol lehet vacsizni, dolgozni. A hangulatot pedig egy szép térkővel, esetleg műfűvel szeretném még otthonosabbá tett tenni.

A műfű teraszra rakása kicsit merész gondolat volt számomra így első blikkre, de mikor egy jó ideje első ízben megláttam Pinteresten egy ilyen erkélyt, azonnal konstatáltam magamban, hogy nekem ez roppant mód bejön.

Persze vannak ennél a műfüvesítésnél jóval merészebb és gyönyörűbb terasz design ötletek, de én 4 négyzetméteren azért nem ugrálhatok annyit. Amit viszont mindenképp szeretnék még egyszer, az egy mini sütögető sarok. Bár ezt valószínűleg biztonsági okokból csak akkor valósítom majd meg, ha nagyobb erkélyem lesz, de a műfű teraszra telepítése nem számít elrugaszkodott gondolatnak most sem, ekkora méretben pedig nem is különösebben nagy kiadás.

Bár az ár alacsony, de a kínálat, azaz a lehetőségek száma egészen magas. Ma már számos helyen lehet kapni különféle típusú műgyepeket, melyeket bármilyen formában, stílusban le lehet rakni az erkélyünkön, a műfű teraszon – még formatervezett ágyásokhoz is lehet igazítani őket. Sokan mondjuk a valóságos kertek mintájára cserélgetik a térkő elemeket és a műfű teraszra helyezéssel egy olyan hatást érnek el, mintha a műfű igazi volna és szabályozni kellene térkővel a burjánzását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük