Szórakozás

„Street workout”, avagy tornapálya a lakásunk előtt

A deszkás életmód, és az edzés keveréke lehet az úgynevezett „street workout”, ami arról szól, hogy a hagyományos tornatermi eszközöket kiviszik a szabadtérre, a betondzsungel közepére is akár. ezek a szabadtéri tornapálya eszközök megkönnyíthetik azok dolgát, akik szeretnének egy kicsit több figyelmet fordítani testük egészséges működésére. Bár azt elismerjük, hogy ahhoz, hogy valaki kimenjen az utcára, és ott eddzen, ahhoz kell önbizalom, ez nem szégyellős embereknek való.

A „street workout” egy modern, saját testsúlyos edzésforma, mely extrém tornagyakorlatokból áll, szabadtéri parkokban is végezhető hagyományos tornatermi eszközökkel, illegve edzőtermi eszközök kinti változatának ötvözéséből jött lére. Eszközei közt olyanos szerepelnek, mint amilyen a bordásfal, a kötél, gyűrű, párhuzamos korlát, dupla haspad, hátizom erősítő, testépítő, tolódzkodó.

Magyarországon több nagy „street workout” pálya is található, de a nagyobb parkok mellett a lakóparkokon belül is egyre másra nyílnak meg a szabadtéri tornapályák, a lépcsőházak közötti tereken, parkokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük