A műfű számos kérdést vet fel egy érdeklődő vásárló fejében, melyek közül az egyik, hogy mennyire fogja bírni az igénybevételt, valamint az időjárási viszontagságokat a műfű anyaga.

Alapvetően a műfüvek esetében rugalmas szerkezetről beszélhetünk, aminek köszönhetően lépésállók és hosszú élettartamnak örvendenek. Alapvetően a műfű a terhelés megszűnését követően rögtön vissza is áll eredeti állapotába. Jó hír, hogy a kisállatok sem tudnak kárt tenni benne. Mivel pedig a műfüvek többsége UV-álló, így nem kell félni a kifakulástól, vagy elsárgulástól sem, mint a valódi fű esetében.

Ez átlagosan elmondható a minőségi műfüvekről, azonban nem mellékes kérdés, hogy hol vásárolja meg valaki ezt az alapvetően hosszútávú beruházásra szánt termékét. A rossz minőség mellett sehol sincs garancia, ezért ennek utána kell járni. A grassland.hu oldalán prémium kategóriás termékek közül válogathatunk, Európa egyik legnagyobb gyártójától, belga minőségben, referenciák mellett és szakmai segítséggel is számolhatunk. Ez mind fontos szempont.

Ráadásul, ahol tényleg magasabb igénybevételnek van kitéve egy gyep, oda érdemes lehet kifejezetten olyan típust választani, ami jobban bírja a strapát. Vannak kutyabarát típusok, de akár olyan verziók is, melyek nemcsak a háziállatok mellett, hanem a gyerekek miatti magasabb igénybevétel mellett is masszívak. Óvoda udvarára például, de akár egy családi ház kerti játszótere alá is érdemes lehet ilyet választani. Plusz jó hír, hogy különösebb karbantartás nélkül bírják az igénybevételt, kevesebb törődést igényelnek, mint egy valódi gyep.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük