Mindannyian ismerünk néhány alapvető játszótéri udvari játékot, mint a hinta, a csúszda, a homokozó, a libikóka, vagy a játszóvárak, és még sorolhatnánk. Azonban vannak rendhagyóbb, a szokásostól eltérő, újfajta udvari játékok is, melyekkel fokozni lehet a játszótér, vagy az óvodai játszótér által nyújtott élményeket.

Ilyen udvari játéknak számítanak például a játszótéri hangszerek. Ezek lényege, hogy szórakoztató, játékos formában biztosítják a fejlődést a kicsik számára. Vannak olyan udvari játékok, melyek egy játszótér alapjait képezik, amelyek nélkül nem lenne a játszótér játszótér. Ilyenek a már említett hinta, csúszda, homokozó, libikóka eszközök és társaik. Ugyanakkor, vannak a kiegészítő udvari játékok, mint amilyenek például ezek a hangszerek, amelyekkel fokozni lehet a szerzett élményeket.

A faberland.hu oldalán elérhetők ezek a kiegészítő játékok is, a márkának köszönhetően ezek prémium minőséget, strapabíró és kreatív megjelenést képviselnek. Jól viselik mind az időjárás, mind pedig a gyermekek általi igénybevételt. A Faberland kínálatában megtalálható hangszer a harangsor, a xilofon, a csőharang, a marimba, a pad, a dob, a hangcső, a beszélő cső, és az ütő is.

Ezek nagyon színessé tudják tenni a játszótereket, ezért érdemes színesíteni a játszótéri eszközök tárházát, és új udvari játékokkal is feldobni a tereket. Mivel a gyermekek számára a zenélés szórakozást is biztosít, egyszerre nyújt örömöt és fejlődést. Közösségben pedig fejleszti a társas kapcsolatokra való nyitottságot is, a gondolkodást, az emlékezetet, a kézügyességet, a kreativitást, és jótékony hatást fejt a fejlődő mozgáskoordinációra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük