A hintázás amellett, hogy jó szórakozást nyújt, számos fejlesztő hatással is rendelkezik, ezért rendszeres használata minden gyereknek javasolt. Testi és lelki fejlődésükre egyaránt jó hatással van, fejleszti a kéz-láb koordinációt, egyensúlyérzéket, térlátást, ezen felül nyugtató és stresszoldó hatása is ismert, jelentősen hozzájárul a kiegyensúlyozott személyiség kialakulásához.

A hintáknak széles választékát ismerjük, rengeteg típusból válogathatnak a szülők. Egyik legkedveltebb és legegyszerűbb típusa a laphinta, ami egy kifejezetten praktikus és költséghatékony megoldás a hintáztatásra.

A laphinta egy erős műanyag aljból (lapból) áll, amely többnyire enyhén ívelt a kényelmes használat érdekében. A laphintának hátrésze nincs, illetve szemből sem tartja a gyerekeket, így minimum 5-6 éves kortól ajánlott. Fokozott jótékony hatása éppen annak is köszönhető, hogy a gyermek a használat közben rákényszerül arra, hogy egyenesen megtartsa felsőtestét.

Az állványhoz rögzítése nagyon egyszerű, oldalainál két, fém karikában végződő nyers kötéllel függeszthető fel. A magasságát tetszés szerint állíthatjuk, így együtt nő gyermekünkkel.

A laphinta otthonra is szuper megoldás, de a játszóterek döntő többségében is megtalálható, a gyerekek körében hihetetlenül népszerű játék, általában már messziről észre lehet venni, mivel előfordulhat, hogy a közelében nagy tülekedés van a gyerekek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük