Egészség

A matrac alátámasztása, avagy az ágyrács

Azt már sokan kitárgyalták, hogy mennyire fontos a gerincoszlop megfelelő alátámasztása, de arról is fontos említést tennünk, hogy a matracot is kellőképpen meg kell, tartsa valami, hogy erős és kényelmes ágy legyen a hálószobában.
Az ágyrácsok piacán is több féle közül válogathatunk kedvünk szerint. A legegyszerűbbel kezdve említeném a fából készült, egyszerű, de viszonylag vastag léceket, melyek szimplán valamilyen textíliával össze vannak rögzítve. Ezek a feladatukat végül is ellátják, de már nem egyszer láttam ezeket kicsúszni a rácstartó sínből, de el is törni. Így inkább érdemes tovább nézelődni a kínálatban.
Találhatóak olyanok is, melyek rétegesen ragasztott fából készült, ezzel a törés lehetőségét csökkentve, és ezek általában íveltek, amivel a rugalmasságát segíti elő a matracnak is. Ezeknek az ára sem megfizethetetlen.
Vannak, amiknek a rácsai állíthatóak, úgy értve, hogy egyes részén feszíthetünk a rácson, hogy keményebb alátámasztást adjon az ágy, és másik részén pedig puhább érzetet.
Persze ágyrácsból is találhatunk luxus terméket, melyek motorosan vagy kézi vezérléssel ültethetők, formálhatóak, melyek szuper dolgok, de a lényeg az, hogy a matrac  jól legyen tartva az ágykeretben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük