Amikor gyereket várunk, akkor sok minden felülértékelődik, ami addig biztos volt. Sokan elkezdik gyerekbiztossá tenni a teljes lakást, elpakolják a szúrós, éles, “veszélyes” tárgyakat, amik az örökmozgót bármilyen módon veszélyeztethetik. Minden egyéb kérdés mellett felmerülhet az is, hogy vajon melyik a jobb választás: egy pihe puha szép padlószőnyeg, vagy inkább egy esztétikus laminált padló? 

A teljes padlót beterítő szőnyegek bár retro jellegzetességnek számítanak, de még mindig nem mentek ki a divatból: lakóházakban, irodákban is fellelhetőek és egyértelmű, hogy sok előnnyel rendelkeznek. Többek között mondjuk gyermekes családokban az eséseket jól felfogják a szőnyegek és kevésbé is csúsznak, mint mondjuk egy kő járólap, vagy egy laminált padló, plusz jó szigetelők is, nem kell folyton zoknit vagy papucsot húzni a gyerekek lábára, ha a padlón szaladgálnak, mint mondjuk egy laminált padló esetében, ha nincsen padlófűtés.

Mégis történhetnek más jellegű balesetek, mint például az, hogy a szennyeződések elkerülése lehetetlen egy kisgyerekes családban, de felnőttek között is megesik, hogy a szőnyeg koszolódik, kisállatoknál meg pláne gondot okozhat az, hogy ételmaradék, különféle szennyeződések, vagy szőr kerül a szőnyegre, melynek teljes kitisztítása egy teljes padlóburkolat esetén nehézkes. Ez egészségügyi gondokat is okozhat hosszú távon, pláne, ha a kisgyerekek a földön csúsznak-másznak, könnyen belélegezhetik a szőnyeg szálai között megtelepedett piszkokat.

A laminált padlókat ezzel szemben jóval higiénikusabb megoldásnak tartjuk, egyszerűen felmosható, porszívózható. Hatás szempontjából, ha melegebb árnyalatú laminált padlót választunk, akkor a szoba atmoszférája is kellemesebb lesz, nem kell attól tartani, hogy rideg lesz az összkép. Ezen túl pedig ezeket is fel lehet, sőt, érdemes is feldobni kisebb szőnyegekkel, melyeknek a tisztítása könnyebb, mint egy teljes padlót beterítő darabé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük