Otthon

A műanyag ablak a modern lakberendezésben

A modern lakberendezésben nagyon nagy törekvést láthatunk a minőségi lakberendezési elemek, lakberendezési tárgyak beépítésére. Ha mégis spórolni akarunk valamin, akkor érdemes a lakberendezési tárgyakon spórolni, nem pedig a nyílászárókon, burkolatokon, hiszen ezek adják a ház értékét, ugyanis az ingatlanok eladása során kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni.

Az egyik jelentős tényező a besorolás kiértékelésekor, hogy az ingatlan milyen nyílászárókkal rendelkezik – egy minőségi ablak akár jobb besorolást is eredményezhet az ingatlan számára, amelynek köszönhetően az könnyebben és magasabb áron adható el. Ha már nyílászárókról beszélünk, akkor az alumínium és a műanyag ablakon érdemes elgondolkodni, mint opción, hiszen ezek már eleve úgy vannak gyártva napjainkban, hogy maximálisan optimalizálják az épületet energetikai szempontból.

Nem kis összegről beszélünk ugyanis. A hőszigetelés komolyan befolyásolja a fűtési költségeket. Hagyományos ablakok esetében nagyjából 35%-os a hőveszteség, mely egy fűtési szezon alatt akár 2-300 ezer forintos kiadást is jelenthet egy átlagos méretű lakást alapul véve.

Hogy melyik fent említett ablaktípus mellett döntünk teljesen ránk van bízva. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei: bár az alumínium ablakok minőségibbnek látszanak elsőre, de ma már a műanyag ablak sem marad le sokkal fém társa mellett. A műanyag ablak azért is minősül előnyös választásnak, mert strapabíró alapanyagokból készül, minőségi vasalatokkal felszerelve, illetve kiváló hőszigetelő képessége van. Az is előnyére van a műanyag ablaknak, hogy áruk jóval kedvezőbb, mint alumínium társaiké.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük