A medencék biztonsága alapvető szempont, amelyet figyelembe kell venni, legyen szó privát medencéről, tulajdonosi közösségről vagy sportlétesítményről.

Amikor a medence építése mellett döntenek, az idő nagy részét általában annak formájának, hosszának vagy a használandó csempék kiválasztásával töltik. Van azonban egy döntő tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a gyermekek és a háziállatok védelme érdekében.

Utalunk ezáltal a medence biztonságára, amely alapvető szempont, amelyet figyelembe kell venni, függetlenül attól, hogy privát vagy közösségi medencéről van szó. A biztonságon belül pedig érdemes kiemelni a kerítést, amely mind a biztonsági, mind a védelmi funkciókat és a dizájnt egyaránt lefedi.

Mindezen okok miatt az alábbiakban áttekintjük a biztonsági előírások leglényegesebb szempontjait.

A jelenlegi szabályozással kapcsolatban azonban meg kell jegyezni, hogy a medence kerítésének meg kell felelnie előírásoknak, amelyek olyanokat állapítanak meg, mint:

 

  • A kerítés magassága a talajtól 120 cm legyen.
  • A kapunak ki kell nyílnia a medencéből.
  • Ezenkívül a közösségi medencék ajtajának önzáró rendszerrel kell rendelkeznie, hogy elkerülje a véletlenül nyitva hagyást.
  • A kerítésnek biztosítania kell a láthatóságot belülről és kívülről.
  • A kerítés érintkezéskor nem lehet káros.

 

Ezeknek pedig nemcsak az előírásoknak kell megfelelniük, hanem alkalmazkodniuk kell a bekerítendő tér kialakításához is. Ettől függetlenül nagyon ajánlott dolog a kerítés használata egy medence kapcsán.

Befejezésül hangsúlyozzuk, hogy a medence elkerítésén és kialakításán túlmenően ismerni kell mindazt, amit az idetartozó rendelet előír, amely olyan szempontokat is részletez, mint az életmentő alakja, a medence hőmérséklete. hogy milyen vegyszereket használhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük