Valamennyi háztartás központi feladata a hamar felgyülemlő koszos ruhát tisztítása, egy szóval: a mosás.

A megfelelő tisztítószer használata legalább annyira fontos, mint maga az eszköz, és az sem utolsó szempont a választáskor, hogy melyik folttisztító a legkedvezőbb a pénztárcánkhoz. A széles választék között leginkább két csoportot alkothatunk: a mosópor és a folyékony mosószer közül vajon melyik előnyösebb számunkra?

Nyilvánvaló, hogy mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. A folyékony mosószer előnyei között szerepel, hogy könnyen, bármilyen hőmérsékletű vízben oldódik, ami segíti a mosógépünk tisztán tartását is. Kézi mosáshoz könnyebb használni, mint a mosóport, így előmosásra és folttisztításra inkább a folyékony mosószert javasolják.

Azonban hátrányai között szerepel, hogy az adagolása kicsit nehézkes, könnyen alul- vagy túladagolhatjuk, így veszíthet a költséghatékonyságából is. A folyékony mosószernek a gazdaságos kiszerelése is gondot okozhat, hiszen nehéz lehet megemelni a nagy flakont.

A mosópor nagy kiszerelésben is könnyű kimérni egy mérőpohár segítségével, a helyes adagolás miatt pedig pénztárcabarátabb választás lehet. A mosópor emellett környezetbarátabb, kevesebb műanyag szemetet hagy maga után, mint a folyékony mosószer.

Azonban a mosógépünk karbantartására már jobban oda kell figyelni, mivel a mosópor nem oldódik olyan könnyen, mint a folyékony mosószerként ismert termékek, mosópor-maradványokat hagyhat maga után a mosógépben vagy akár a ruhákon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük