Divat

Felhajtott gallér?

A férfi póló viseletben van egy-két érdekes divat jelenség, ami bizonyos embereknek szemet szúr. Az egyik ilyen a felhajtott gallér.

Sok hölgy és férfi szemében vagányságot és lazaságot tükröz, de mások inkább az elegáns vitorlás, lovagolós vagy golf ruházatot látják meg benne. Valóban a piké pólók kezdetben a sportoláshoz voltak használva, főként, ahol a sport és az elegancia összeférhető volt egymással. A  galléros férfi pólók mai napig tartják az elegáns és sportos megjelenést is egyben.

De hogy a gallérnak felfele kell-e állnia, vagy szépen levasalva, az már személyes kérdés. És az is nagy kérdés, hogy honnan jött ez a felhajtott gallér! Bár erre konkrét válasz nincs, csupán találgatások.

Vannak, akik arra tippelnek, hogy a férfiak a toka és a nyaki zsírfelesleg eltakarása érdekében hajtották fel. Többen használják azért, mert így a gallér véd a huzattól. És ebben lehet is valami okos, hogy miért is indult útjának a felhajtott gallérú férfi póló.

Mivel az ember a vitorlázásban, a lovaglásban, a golfozásban is ki van téve hosszú időn keresztül a nap erős sugarainak, és az esetleges erős szélnek, ezért a piké póló gallérja kézenfekvő segéd megoldás tud lenni saját egészségünk óvása érdekében a sapka mellett is. Tehát valószínű, hogy a felhajtott gallér a férfi póló divatban innen indult útjának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük