Úton

A nyári gumi előnye

Nagyon sokan könnyelműen gondolkodnak a nyári-téli gumi cserét illetően. Pedig gondosan kell eljárni az utazásunk minden terén.

Aki téli gumival közlekedik nyáron, annak azzal kell számolnia, hogy a fékút hosszabb lesz a nedves, de akár még a száraz útfelületen is. Tesztek bizonyítják azt, hogy akár 15-20%-al is hosszabb lehet a fékút a téli gumival.

A nyári gumikkal szerelt autók, jobban veszik a kanyarokat a nyári hőségben, a télivel szemben. Az autó menetbiztonságát segíti elő, ha a nagy kánikulában nyári gumi van az autónkon. A nyári gumi sokkal halkabb a téli társaikkal szemben, ezért vezetés közben a komfort érzetünk is jobb lesz, főleg ha hosszú utat kell megtennünk, és nyáron jó esetben az ember valahova elmegy nyaralni. A vakáció útját érdemes bebiztosítani egy jó minőségű nyári gumival is.
A nyári guminak a kopásállósága is sokkal jobb a forró aszfalton, mint a téli guminak, tehát kevésbé kopnak a nyári gumik, a nagy kánikulában, ezért sokkal hosszabb az élettartalma is. Nagyobb sebességnél a kanyarokat is könnyebben veszi, azaz autó, amelyik nyári gumival van szerelve.

Azt kell megállapítanunk hogy sok előnye van annak, ha nyári gumit teszünk fel a tél elmúltával. A cikk a Gumibomba  támogatásával jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük