Lakberendezés

Falak, amiket le kell dönteni

Lakás kereséskor nem elég csupán a külsőt nézni, és bizony nem elég, ha a padlót nézzük, mikor meglátogatjuk a kiszemelt eladó ingatlan egyikét. Sok ingatlan Budapest belvárosi területein bizony réges-régen épült, ami óta mind az idő, mind a gyerek megette a falakat is. Rengeteg lakásban lehetünk tanúi, amint a fal repedezni kezd és sajnos ez sok új építésű lakás belsőjére is igaz. De most nézzük csak a régebbi építésű polgári lakásokat, ahol a belmagasság a 4 métert közelíti, a falak pedig hepehupásak. Átmenetileg megoldhatja a kérdést, ha egy jó minőségű fal festékkel áthengergetjük a falat, de a kesze-kusza felületet nem fogja megoldani. De a végső megoldás egy komoly felületi kezelés fogja meghozni.

Első körben keressünk egy ehhez értő szakembert, aki felméri a helyzetet, és felállít egy, az anyagiakat és a fizikai munkát érintő tervet. Általában mélyre hatóan kell lecsiszolni a falat, ami nem csupán pár milliméter, ugyanis a legtöbb ingatlan Budapest belvárosában az évek során komoly különbségeket halmozott fel. Ezt követi egy glettelés, vakolás, festés. De senki ne gondolja, hogy ez a munka egy leányálom.

Éppen ezek miatt érdemes erre a kérdésre is rátérni az eladó ingatlan megtekintésekor, hogy mikor volt utoljára komolyan kezelve a fal, és hogyan, így nem magunknak kell rájönni az esti lefekvéskor, hogy bizony komoly fal bontásba kéne fogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük