A vinyl padló ránézésére hasonló, mint a laminált padló, hiszen a rengeteg meleg és hidegburkolat esztétikai látványát képesek élethűen tükrözni a felső dekorrétegük által. Azonban a vinyl padlónak az alsó hordozórétege nem farost, hanem egy igényes és strapabíró PVC anyag.

Az évtizedekkel ezelőtt divatosnak számító linóleum padlók későbbi rossz fényét igyekszik ez az innovatív burkolattípus megtörni. Mivelhogy még ma is sokan ódzkodnak a műanyag padlótól, de kevesen tudják, hogy a vinyl padló már egy egész más dimenzióba tartozik a különféle technológiai újításoknak köszönhetően. Maga a felhasznált PVC alapanyag jóval tartósabb, merevebb, ugyanakkor kezelhetőbb, mint a korábbi műanyag burkolatok. Nem kell félni tehát a gyors elhasználódástól és a csúnya kopásoktól, horpadásoktól.

A vinyl padlókat gyártó cégeknek ma már jóval több környezetvédelmi előírásnak kell megfelelniük, így a káros hatásoktól sem kell tartanunk az otthonunkban. Mindamellett a vinyl padló termékek teljes mértékben visszadolgozhatók, és a gyártási hulladékot is 100 %-ban újrahasznosítják. Ezek a környezetvédelmi szempontok azért is nagyon lényegesek, mert a vinyl burkolatok közületi felhasználása (például irodák, üzletek, közösségi épületek) egyre elterjedtebb, így a megnövekedett felületek sem járnak növekvő környezetterheléssel. Sajnos évtizedekkel ezelőtt ez nem így volt. Az új PVC technológia viszont már egy új értékrendet képvisel és népszerűsít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük