Gazdaság

A számlázó programok

A legtöbb cég, akik termékeket adnak el, kisebb eltéréssel, de különböző áruval állnak ki, hogy minél nagyobb réteg számára tudjanak eladni. Ugyanez van a számlázó program esetén is. Egy pár főből álló vállalkozásnak nem feltétlenül van szüksége a különbnél-különb, speciális funkciókat ellátó rendszerre, helyette egy alap verzióval is beérheti.

Általában az alap felállásban az e-számla lehetősége nincs meg, bár ha belegondolunk, egy kezdő állapotban levő cégnél nem is ennek a megoldásán van a hangsúly. De előrébb tartó szervezet munkájához sokban hozzátesz, ha az alkalmazottak ideje nem azzal megy el, hogy a számlákkal bajlódjanak, helyettük az e-számla rendszere továbbítja az illetékes személyeknek az iratokat.

A számlázó program csomagjai közt, ahogy haladunk az egyre magasabb szintűre, úgy növekszik például az e-számlához csatolható egyéb papírok száma is. Valamint, ha egyszerre sokan használják a szoftvert, úgy lassulhat a munkamenet, de számlák feldolgozásának sebessége a prémium verziókban gyorsabb teljesítményre is képes. A jobb kategóriájú programokban elérhető egy olyan funkció is, ami a számla adatait kimenti, majd azt a későbbiek során csak be kell hívni egy statisztikát készítő alkalmazásba, így ha vállalati kimutatásra kerül sor, annak elkészítése nem fog órákat elvenni az emberek idejéből.

Az alap verziók már rendkívül kedvező árakon szerezhetőek be, de fontos meggondolni minden cégnek, hogy valójában melyik az a számlázó program, ami a leginkább fogja elősegíteni munkájukat és előre haladásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük